1

Eriq memandang tasik di hadapannya."I love you..."Eriq menarik nafas panjang.

Dia berjalan perlahan menuju ke keretanya.
"Aduh!"Eriq mengaduh perlahan.Dia memandang prang yang melanggarnya.

"Miss...jalan tengok depan.Bukan tengok belakang!"Perempuan itu menjeling tajam ke arahnya.

"Maaflah!Sikit je kot.Tu pun nak kecoh."Perempuan itu berlalu pergi dari situ.Meninggalkan Eriq yang sedang berangin satu badan.

"My bad huh!"Dia berjalan menuju ke keretanya.

************

"Papa!Aina tak nak la bodyguard ni semua!Buat apa?Aina kan dah besar!"Aina membuat muka tidak puas hati.Papanya terlalu memaksa.

"Papa risau la.Kalau Aina tak nak..Aina kena terima seorang ni je.Kontrak dia 1 tahun.Deal?"Aina mengeluh.

"Fine!"

*********

"Ya,saya."Eriq menundukkan kepalanya tanda hormat.

"Eriq Benjamin.Saya nak awak jaga anak saya selama satu tahun.By the way,awak pun takde buat apa apa kan sepanjang tempoh tu."Eriq menganggukkan kepalanya.

"My pleasure.."

*************

"Aina,meet your bodyguard.."kata Datuk Kamal.

"Awak!"kata Aina.Manakala Eriq merenung tajam perempuan itu.

"Well,ada.sesuatu..yang papa tak tahu ke?"tanya Datuk Kamal.

"Nothing Datuk."Jawab Eriq.Nak harapkan perempuan tu jawab?Memang tak lah.Asyik dok merenung Eriq je.

Datuk Kamal menggelengkan kepalanya dan berlalu pergi.

"A...awak..bo...body guard saya?"Eriq senyum terpaksa.Mahu saja dia jawab.Tak lah,aku bukan bodyguard kau!Terang lagi bersuluh papa perempuan di bawah jagaannya ini memberitahu dia.

"Yes miss.So,start hari ni..saya akan selalu berada bersama cik."Aina mengerutkan dahinya.

"Kecuali tidur,mandi dan benda private."Eriq menggelengkan kepalanya.Aina...Aina...nasib badan la aku kena jaga kau.

***********

"Aina,siapa tu?"tanya Selena.Kawan baiknya.

"Tak payah tahulah!"Selena mencebik.Benda tu pun nak marah!

"By the way,kau ada patient tu."Aina memganggukkan kepalanya lalu masuk ke dalam biliknya.

Eriq melihat bagaimana tugas seorang doktor.

"Mak Cik kena makan ubat ni.Kalau tak macam mana nak sembuh.Cik tak nak sihat ke?"Kata Aina dengan lemah lembut.

Mak Cik itu memandang Aina."Mak Cik nak sihat."Aina tersenyum manis.

"Jadi,Mak Cik makan ubat ye?"Mak Cik itu menganggukkan kepalanya.

Eriq tersenyum tanpa disedarinya sendiri.Entah kenapa dia suka melihat Aina itu.

"Awak,jom makan..dah sampai waktu lunch ni."Eriq mengekori Aina dari belakang.

*************

"Awak...sikitnya makan.."kata Aina.

"Saya tak nak jadi gemok macam Cik."Aina merenung tajam lelaki di hadapannya.

"Excuse me.Gemok?Saya kurus lah!"Eriq membuat muka selamba.Sedang asyik dia menyuap nasi ke dalam mulutnya datang seorang lelaki menghampiri mereka.

"Aina,patutla I ajak lunch you tak nak.Rupanya...."Aina membuat muka menyampah.

"Ikut suka hati I lah.Nak lunch ngan siapa.Yang you nak sibuk ni apasal!"Eriq tersenyum sinis melihat wajah tak puas hati lelaki itu.

"Bro...kalau kau nak cari girlfriend pun jangan cari yang tak betul."Aina menjeling tajam Eriq.Manakala lelaki itu berlalu pergi dengan langkah yang lemah.

"Eh,awak ni asyik cari pasal je ngan saya."Eriq mengerut dahinya.

"Saya tak cakap pun perempuan tu Cik.Siapa makan cili,dia yang rasa pedas."Kata Eriq dengan senyuman sinis.Aina malu sendiri...

Mereka berlalu pergi...