BAB 1

Menjadi suatu kebiasaan Lapangan Terbang Kuala Lumpur ( KLIA ) begitu sesak dengan para pelancong dari dalam mahupun luar negara. Namun siapa sangka kali ini keadaannya bertambah sesak ditambah dengan jeritan gadis - gadis muda.

Maya Ariana begitu terkejut melihat ramai orang berada di KLIA ketika itu. "Tak pernah aku tengok ramai sangat orang macam ini."

"Maya!!"

Lamunan Maya terhenti apabila dia mendengar namanya dipanggil. Segera dia memalingkan mukanya mencari dari arah mana suara yang didengarinya.

"Maya,long time no see. Ah,rindunya kita orang kat kau." Alia segera memeluk Maya.

"Aku pun rindu kau orang.Eh, by the way kenapa sesak sangat KLIA hari ini? Ada artis Korea datang ke? Atau One Direction atau 5 Second of Summer?" Tanya Maya bertubi-tubi.Well,excitedlah katakan dah lama tak balik Malaysia.

"Maya,kita orang tahulah kau dah lama tak balik Malaysia tapi tak kan lah kau tak kenal Airil Shah? Dia baru buat showcase dekat London.Kau tak jumpa dia ke?" Airin pula bersuara setelah lama berdiam diri.

"Wait a minute. Airil Shah? Who's that?"

Terlompong mulut Airin dan Alya. How come she doesn't know Airil Shah? Jejaka idaman Malaya,buah hati pengarang jantung kami tapi kawan kami sendiri tak kenal Airil Shah??!! OMG!!!

"Alah,tak payah lah terkejut sangat.Ada masa kau orang kenalkan aku kat dia. End of a story.Hehe.." Maya mengusik mereka. Dan confirm confirmlah Maya di'slack'. Huhu..

"Kau nak ke kenal dengan Airil Shah? Bukan kau nak dengan Zayn Malik je ke?" Alia yang kuat mengusik perangainya mula menunjukkan sikap yang telah lama disembunyikan.

"Then,kenapa kau orang tak join sekali peminat kat sana tu.Jemputlah Airil Shah yang kau orang puja tu."

"Eh,kau tak tau ke Maya,kita orang datang sini memang nak jemput Airil pun.Jom Airin." Alia segera memaut tangan Airin meninggalkan Maya di belakang.

Dush!! Itulah Maya,kau sibuk nak kenakan dia orang,kau yang terkena.Geez.