bab 3

"Assalamualaikum semua. saya ada pengumuman. mulai hari ini anak saya iaitu Cik Nurul Alya Arissa akan menggantikan tempat saya sebagai CEO kepada syarikat Juara Holding."semua staff tepuk tangan dan aku hanya tersenyum dan bersalaman dgn staff yg perempuan."Arissa perkenalkan diri" pinta papaku." assalmualaikum saya Nurul Alya Arissa binti Dato Othman. saya baru berumur 18 tahun. dan saya masih muda untuk menjadi CEO di syarikat papa saya yang besar ini. saya harap semua dapat beri tunjuk ajar dan kerjasam. terima kasih." aku hanya menunduk dan tersenyum. semua staff menepuk tangan dan tersenyum sama. "jom adik papa tunjukkan bilik"ajak papaku. "jom!! "ajakku dgn teruja.
"bilik ini sekarang dah jadi milik adik. papa harap adik dapat mengendalikan syarikat papa ni dgn sebaik mungkin sebab adik masih banyak untuk dibelajari. apa² tanya staf kat sini. ok? papa nak balik nak dating dgn mama"kate papaku sambil mengenyitkann mata sebelum beredar. aku hanya mampu tersenyum aku harap diaorg bahagia dgn ape yg aku buat.
kini sudah sebulan aku bergelar CEO di syarikat ini. dlam mase sebulan banyak sgt perkara yg aku belajar di sini. semua staf sgt baik dan dengar kata.
"adik manisssss nak pergi mane tu"tiba-tiba ade dua org lelaki yg aku tak kenal dtg dan diikuti sebuah van salah aku jugak la dah malam dah tau skrg bahaye ade culik la ape la. parking jauh orang semua dah balik kau je yg terhegeh². aku bermonolog sendiri dan tanpa aku sedar aku tersandung lalu jatuh lelaki itu terus tarik ke dalam van tersebut."eh perempuan kau cakp dgn bpk kau ni aku nak rm1jt baru aku lepaskan kau".terlopng mulut aku dibuatnye tetapi demi nak selamat aku ambil hp tu dgn takut ² dan aku ckp dgn papa aku. mula² papa ku tak percaya tapi lambat² die setuju. selang satu jam papa ku dtg membawa satu beg, mesti beg tu ade duit . aku ditolak ke org suruhan papa ku yg memberikan wang kepada si penculik. lepas tu aku diserahkan kepada papa ku org suruhan itu mengeluarkan sepucuk pistol dan menembak penculik dan konco² nya. rupa²nya dia polis dan rumah usang itu sudah pun dikepung dgn beberapa anggota polis. aku bersyukur aku selamat. kami pulang ke rumah. di rumah mama dah menangis bila nampak aku di depan muka pintu. "adik ok tak ni? macam mane boleh jadi ni? "mamaku bertanya sambil membelek badan dan muka ku."adik ok la mama. nak naik la penat. "aku menepis tangan mama dan mandaki anak tanggan tiba-tiba"adikkk!!!!! "
aku membuka mataku dgn kepala aku yg berat perlahan-lahan aku tengok sekeliling ni bukan bilik aku. rupanya aku kat hospital sbb pengsan 2 hari tak bangun lame kot dua hari. petang ni aku dah boleh balik tapi kena rehat. papa kata aku cuti seminggu. habis office mcm mne?? mesti bosan duduk rumah. "adik duduk sekejap papa dgn mama nak cakap sesuatu ".aduhhh ape pulak kali ni. aku duduk berhadapan dfn mama dfn papa "sebelum papa dgn mama nak cakap ni adik nak tanya papa duduk rumah ni siape yg dkt office? "aku memulakan bicara. "nak bagitau la ni tapi papa harap kamu terima."aku semakin cemas. "sebenarnya masa adim tal sedarkan diri hari tu ada org dtg merisik. "hampir luruh jantung aku dengar"habis papa terim ke? siape orangnya,?adim nel ke? "bertubi -tubi soalan aku tanya. "papa terima la sebab dia kawan baik papa kamu masa kecil punrapat dgn dia tapi kita dah lama lost contact. papa harap kamu terima. dan bakal suami kamu tu la yg tgkkan syarikat papa sebab die pun CEO syarikat papa die kebetulan adim die cuti sem so adik die tengokkan syarikat papa die. rhen die dpt tau adik masuk hospital die pun dtg jumpe papa die kate die nak tolong sementara kamu sakit. "tekum aku mendengar. aku mengeluh dan aku berfikir sejenak. "adik naik dulu la ma. pa nanti adim fikir dulu. nanti adik bagitau. " aku bangun danterus menuju ke tanggan"jangan lama² fikir. papa dgn mama terima sebab nak pastikan kamu selamat sebab ade suami yang bertangungjawab jage kamu. papa tak nak perkara kemarin terjadi lagi kat kamu. fikirla ye. "aku hanya menangguk dan terus berjalan masuk ke bilik