BAB 1

Sinopis.
Sungjae dengan Joy telah berkawan sejak tadika.Joymenaruh harapan pada Sungjae waktu umur 14 tahun.Maknanye,sudah 11 tahun Joy antakan Sungjae mereka sekarang 25 tahun.Joy menghidap kanser tahap 3 namun Sungjae mempunyai penyakit itu.Adakah Sungjae tahu kawannye antakan dia?Bacalah fanfic ini.

"Cepatlah tolak aku, aku nk gi taman."rengek Joy."Yelah,yelah kau tk habis-habis buli aku."balas Sungjae. "Nasib baik lah kau kawan baik aku ."tambah Sungjae lagi. "Hehehe..."sengib Joy kerang busuk.Mereka pun pergi ke taman di kawasan hospital itu.Sungjae menolak Joy menuju ke satu bangku yg kosong itu.

"Terima kasih."kata Joy tetiba. "For what!?"tanya Sungjae. "For be my friend until now in what metter i am."kata Joy sambil memandang Sungjae. "Alaa aku ikhlaslah."jawapnye."Saranghae."ucap Joy.Muka Sungjae habis terkejutlah dengar pengakuan tu. "As a friend lol..."gelak Joy melihat reaksi muka Sungjae itu.Sungguh comel chingu aku ni.

Joy POV
Ok,aku dengan Sungjae dah berkawan sejak tadika lagi sehinggalah sekarang.Nasiblah Sungjae tahan dengan perangai aku.Kalau tak,aku lonely.Aku juga adalah penghidap kanser tahap 3.Aku tak ada peluang hidup yg lama,so let's enjoy the time.Aku duduk hospital sensorang.Sungjae balik rumah sbb nk bersih kn diri lagipun aku yg suruh dia balik ambik barang aku.