Generic placeholder thumbnail
bertepuk sebelah tangan

Rou Si Lin

5

Free

Short Story | Completed

1656 Views

bangun aku dari tidur ..ku tatap skrin telefon bimbit ku .terpapar gambar kita . membuatkan aku teringatkan cerita kita dahulu ketika kita masih akrab . tanpa membuang masa aku bangkit dari tidur dan berlalu ke bilik mandi untuk membersihkan diri . selesai membersihkan diri aku lantas mencapai tas tangan ku lalu berlaku . hari ini aku latihan bersama coach baru . aku merupakan pelajar perempuan yang menyertai kem tinju . tiba di sekolah kami berkumpul seperti biasa . memandangkan kami ada coach jemputan maka jadual latihan kami agak padat . selepas , coach memperkenalkan dirinya kami memulakan sesi latihan . latihan kali ini aku kurang bercakap seperti biasa kerana kurang selesa dengan kehadiran dia . "lets do warming up,mojo"kata coach "okay"kata mojo kami memulakan sesi latihan . namun kali ini aku banyak berdiam diri . "asal kau serius sangat ni babe"kata ainun kepada ku "yeke serius? nampak sangat ke muka aku ni seriua bro"balas ku "i know what you feel babe. smile okay,sabar" kata ainun lagi . aku tersenyum . 'bagaimana aku nak senyum kalau dia ada di depan mata? bagaimana aku hendak bersabar kalau dia tersenyum disana 'detik ku di dalam hati . aku cuba mengalak untuk bertembung dan memandang wajahnya . bak kata pepatah malang itu tak berbau. tetiba coach menyuruh kami buat 'padding' . terdapat dua baris . baris dia dan coach aku sengaja mengelak aku sengaja mengelak daripada masuk barisan dia . aku takut berdepan dengannya malah memandang wajahnya . namun,coach menyuruh aku masuk di barisannya ..aku kaku seketika. bagaimana aku hendak berdepan dengannya .tiba di barisan aku . aku cuba gagahkan diri memandang wajahnya namun aku gagal . dia menegurku dengan senyum . mak ai cair hati bagaimana aku nak lupakan dia kalau senyuman dia dah buat aku terpaku . "miera" tegurnya. aku hanya tersenyum padahal dihati berbunga gembira tadi bukan main marah lagi dihati . "sabar ek" katanya . "perlahan lahan "balasnya lagi "sabar ek" tambahnya lagi . aku sedikit bengang namun aku cuba untuk kekal tenang . "ai,jangan la serius sangat "katanya lagi. hati aku bertambah bengang . "jangan nangis"tambahnya lagi aku dah tak boleh tahan perasaan marah aku . "haisy,main main buat aku panas saja" balasku dengan perasaan panas . aku beralih ke belakang membiarkan yang lain mendahului ku . habis latihan aku menjelingnya . dia tidak memandang aku mungkin bengang selepas kena tengking kut . rasa bersalah pun ada dihati aku "oi,kasar sangat ke apa aku cakap tadi"tanya ku kepada ainun . "mestilah,tau la kamu ada problem dengan dia agak agak la nak marah kut" marah ainun . aku diam seketika . malam tu aku cuba menghubunginya dengan aplikasi whatsapp . eh,mojo ? sorry aaa pasal tadi aku terkasar bahasa dengan kau - miera takpa,kamu rasa sombong sangat ka saya -mojo adalag sikit ,asal tanya ? - miera kenapa semua orang cakap saya sombong tak faham saya bah . saya dah tegur mereka kut -mojo eh ? dia sentap ke aku cakao dia sombong ?. sapa cakap kamu sombong -meira eh? soalan ape aku ni . dah aku yang cakap.dia sombong boleh pula aku tanya .lol kamu dan orang lain . padahal saya dah tegur kamu orang contohnya kamu -mojo mak ai rasa bersalah pula perghhh ! kau marah ke aku cakap kau sombong - miera marah lah . tapi dah orang cakap macam tu redha jak la-mojo kau tau kenapa aku cakap kau sombong-miera tak tau .kenapa?.- mojo kamu tak tau apa perasaan saya bila saya berdepa dengan kamu - miera hahahaha bukannya saya makan orang -mojo memang la kamu tak makan orang . tapi.muka kamu tu sapa sapa pandang pun memang tak sanggup - miera kenapa la ? bukannya muka saya ni buruk sangat pun sampai kamu tak sanggup nak pandang - mojo pasal muka kau tak berapa nak buruk la saya tak sanggup nak pandang . lama lama pandang nanti bahaya - miera patut la haritu macam taknak je pandang aku - mojo tu la - miera aku tersenyum sendiri . alangkah indah andai kau tahu bahawa aku tak sanggup memandang mu kerana dihati ku terselit kasih terhadap mu . kami chat hingga larut malam . aku gembira hari tu . hari seterusnya . aku berharap kau akan contact aku lagi rupanya tak . dan baru aku sedar rupanya kau sorang je yang syok kat dia . aku selalu berharap supaya suatu hari kau sedar tentang kehadiran aku . nampaknya kau tahu perasaan ini terhadap mu namun kau sengaja abaikan perasaan ini .sakitnya memendam perasaan terhadap seseorang yang tidak mencintaimu . semoga suatu hari kau akan sedar kekuatan cintaku untuk mu . View More...

Comments Write Comments

Rate