Generic placeholder thumbnail
RelationSHIT III

Mikael Sahaja

4.1

Ultimate Novel Pass

Humor | Completed

1363 Views

Anda meminati seorang perempuan, tetapi anda khuatir dengan cinta anda itu. Adakah ianya sekadar suka gitu-gitu saja ataupun Cinta Titanic u jump-i jump(which is suck actually. Senggama dua tiga kali, then mati.) atau cinta Romeo and Juliet (which also suck bila Romeo decide nak bunuh diri (in time, dia dah minum racun) baru dia tahu yang Juliet tak mati lagi. Super Bad Luck) atau apa-apa sahaja Cinta Terindah? Macamana nak tahu kita dah betul-betul sukakan dia? Ingat! Bila anda couple, tak semestinya anda betul-betul sudah jatuh cinta dengan dia. Walaupun anda dah habiskan beribu-ribu ringgit just for the topup, blanja wayang, makan sampai habis ribu-ribu. But still, love is so complicated. So damn complicated. Macam nak terangkan kaedah nak kira bintang kat langit. View More...

Comments Write Comments

Profile Picture

LIZLI V.

Ziha kini berada di sebuah taman yang dikeliling dengan bunga-bungaan. Burung juga berterbangan. Sungguh indah kawasan taman itu. Ziha masih memikirkan keadaannya sekarang. Ia duduk di kerusi yang berada di taman itu sambil melihat langit biru di atas langit. “Apakah aku perlu jujur sahaja kepada ayahku yang aku sekarang mengandungkan anak yang tidak sah. Ya Allah apa yang aku perlu lakukan sekarang.”. Ziha diambang kesedihan yang terlalu perit. “Ujian apakah ini Ya Allah.”. Ziha tidak terbayangkan keadaan ini berlaku kepada dirinya. Ia tidak kuat dan tidak dapat menerima kenyataan semua ini. Kerana dengan pendiriannya sukar untuk menerima ayahnya sendiri, ia memasukkan dirinya ke sangkar kehidupan yang parah. Tidakkah ia berfikir meleraikan tekanan di sebuah klub itu bukanlah dapat menyelesaikan masalahnya. Tidakkah ia berfkir bahawa masalahnya itu boleh sahaja diselesaikan baik-baik. Sikap kebencian yang ada pada diri Ziha itu memang susah untuk diubat. Tapi kenapa mengubatinya dengan pergi ke tempat yang tidak menjamin akan keselamatan dirinya. Berkali-kali dipaksa pulang ke rumah tetapi egonya sering bertubi-bertubi muncul. Sepatutunya masalahnya itu boleh sahaja ia selesaikan dengan baik-baik. Bukan dengan cara yang seperti sebegitu. “Aku tidak boleh duduk diam. Aku harus mencari lelaki yang sudah mengandungkan aku. Aku tidak peduli. Lelaki itu mesti bertanggungjawab.” Lelaki yang dimaksudkan Ziha itu ialah bernama Bad. Tidak mudah Ziha mencari lelaki sebegitu kerana Bad adalah orang kaya di kawasan Kuala Lumpur ini. Apa sahaja yang ingin ia buat akan terkabulkan. Begitu banyak perempuan yang ia tiduri namun satu gadispun tidak lagi berlaku apa yang telah berlaku kepada Ziha. Hanya dengan duit sahaja Bad itu boleh memiliki dan menginginkan apa yang ia mahu. Bad juga sering menjelajah di luar negara. Jarang ia ke Malaysia kerana dia boleh menikmati nafsunya sepuas-puasnya di sana. Itulah Bad pengikut iblis yang sesat. Sementara itu air mata Ziha berlinang dengan banyak. Ia sebak apabila mengingati kesemua yang pernah dilakukan olehnya. Ziha amat tidak menyangka dirinya diperlakukan sebegitu. Tidak siapa yang tahu akan kondusinya sekarang. Begitu keluarganya mahupun pekerjanya. Fizil juga sama sekali tidak menyedari permasalahan Ziha itu. Kini Ziha akan mencari lelaki yang harus bertanggungjawab kepada dirinya. Ia tidak peduli, lelaki itu harus menanggung beban kepada dirinya. Jika tidak anaknya itu nanti akan dilahirkan tanpa bapa yang sah. Ziha mengenali sangat bentuk wajah lelaki itu.

2019-08-30 13:49:19.0

Profile Picture

ACHIK

baca novel achik,HATI YANG TELAH KAU CURI dan BADRUL IZMAN,jangan lupa untuk comment dan bagitau je kesalahan achik dan kelemahan achik, sorry tumpang promo,thanks .

2019-08-08 18:35:14.0

Profile Picture

nuralishamai

Tak faham

2018-11-23 10:08:38.0

Rate