Alamak, Tersuka Pulak!

Nuraziera

Romance Completed 3500

4.8 (78 ratings)

Synopsis

“Aileen..” Aileen memandang gerangan yang bersuara itu lalu dia mengukirkan senyuman nipis. “ya?” “apa maksud menghancurkan dalam bahasa Inggeris?” “menghancurkan? Hmmm… Crush..?” “kalau suka kat seseorang dalam diam, apa pulak maksud dia?” “um, crush jugak.. eh? Kenapa tanya?” “sebab wondering…? hehehehe, okay,okay… actually, memang aku tahu menghancurkan dan suka seseorang dalam diam, dalam bahasa Inggeris dia, crush tapi aku hairan kenapa maksud dalam bahasa Melayu dia ada dua? Hancur dan suka? Dia nak cakap yang crush ni ada yang menghancurkan dan ada suka kita jugak ke?” Aileen terdiam sejenak. “maybe… um, maybe la…” “tapi, kalau bagi aku… crush tu bukan menghancurkan dan bukan jugak suka seseorang dalam diam.” “hmm, maksudnya?” “maksudnya, kita tunjuk kat orang yang kita suka usaha kita, kasi dia nampak usaha kita untuk dapatkan dia dan selalu amik perhatian dia.” “hmm? Contoh?” “contoh? Simple je! Macam aku buat sekarang kat kau.”


Rate this story

Share this novel

SyiRa SaZini
2019-07-20 

bestt.. drama sngt

Alya Adriana
2019-05-31 

best tapi tak ada sambungan lagi

apiqw02
2019-03-23 

jom usha citer saya pulak ?? "mrs blur buat encik tengku"

Nuraziera

7599 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

Kisah Seorang Amira

ShyiedaFieya

Inilah aku,aku suka sembunyikan perasaan aku. Aku suka buat macam tak ada apa-apa jadi bila depan...

SATU KEPALA

PUTERI ECHA

“Tak nak lah pergi Old Trafford. Kalau abang nak pergi, abang pergi sorang-sorang. Ayu tak nak...

Kerana Mata

Nazehran Jose Ahmad

"No. Saya tak minum apa-apa pun tak apa," Macam budak-budak. Pandai merajuk rupanya si Zulfahmi...

Sahabatku Cintaku

Tyra Alissa

Memang aku mengaku yang kitaorang makin lama rapat tapi sebagai kawan baik je, balas aku mahu...