JODOH UNTUK TENGKU DELYA

Ms.Lia

Romance Completed 44681

4.8 (177 ratings)

Synopsis

Genre : Romance, Humor & Crime Satu percintaan yang sudah lama dijalinkan, tiba–tiba sahaja mereka putus sehari sebelum perkahwinan disebabkan rahsia yang disimpan oleh ibubapa mereka. Tengku Delya pasrah dengan takdirnya, tapi tidak pada Rafiq. Dia sanggup melakukan apa sahaja asalkan dia dapat bersama dengan Tengku Delya walaupun dia tahu, cinta mereka adalah terlarang. “Delya, I cintakan you. Tolong jangan tinggalkan I” ~Muhammad Rafiq Daniel “Kita dah dikira adik beradik, kita tak boleh kahwin Rafiq.” ~ Tengku Delya Amanda “Kalau awak tak terima saya, siapa lagi yang nak terima awak?” ~ Putera Rayyan Khail “Hidup lagi? Haih, macam mana kau boleh ada dekat sini? Disebabkan jasa ayah kau, aku akan selamatkan kau.” ~ Tengku Haris Amaruddin Adakah Delya dapat melupakan Rafiq dan teruskan hubungan baru antara dia dan Rayyan? Apakah penyebab Delya dan Rafiq putus? Siapakah Haris? Jika ingin tahu kisah selanjutnya, bacalah novel 'JODOH UNTUK TENGKU DELYA' START : 27/2/2019 FINISH : 6/8/2019


Rate this story

Share this novel

Malko Wong
2020-04-02  1 Replies

sedih geram marah kelakar ada suma dalam novel ni 5 star for u lia tq

Deq_onne79
2020-02-22  2 Replies

Best!! tpi haris meningal jugak.. sian. hihi

Nur
2020-01-09  1 Replies

besttt sgt2 lps nie Ms.Lia da bleh buat cite lagi

Ms.Lia

650 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

My Mr. Mafia

Crystal

Arish Marquez. Lelak kacak yang di hormat pada kedua-dua sisi nya. Beku, dingin dan kejam memang...

ISTERIKU NURIL ANEESA

HanyaGadisBiasa

no description.

TUHAN PILIH DIA

FIZAH NADMAH

Sejak dari hari itu, Ana, Nonet dan Minho sering bersapa. Mula-mula sekadar sapa kemudian sering...

Benarkah ini cinta?

miss aliena

SESEORANG telah hadir dalam hidup Mira.Perasaan CINTA hadir tanpa diduga.Mira buntu untuk...